PRIMAT - GLAVNI POKROVITELJ

20.03.2009

PRIMAT d.d. - tradicionalno - i ove godine - preuzima generalno pokroviteljstvo nad savetovanjem o stručnim i posebnim problemima klasičnog i elektronskog arhiviranja.
 
Ovogodišnje savetovanje je posebno značajno - jer je jubilarno 30. savetovanje.
 
Čuvanje i negovanje arhive znači čuvanje i negovanje kulturne baštine svakog naroda i arhivske građe koju isto tako zovemo kulturni spomenik. Republika Slovenija je kulturni spomenik zaštitila Zakonom o arhivskoj građi i Pravilnikom o materijalnom čuvanju arhivskog i dokumentnog gradiva.
 
Godišnja savetovanja o stručnim i tehničkim pitanjima arhiviranja dokazuju, da su potrebe za takvim okupljanjima još uvek velike, sad se sa razvojem na svim područjima čovekovog  delovanja pojavljaju stalno novi zahtevi za čuvanje i arhiviranje, za sve bitne dokumente jednog naroda.
 
U sistemu PRIMAT d.d. smo ponosni i srećni, da pri čuvanju i arhiviranju tih dragocenosti raspolažemo širokom paletom proizvoda, koji omogućavaju sigurno i kvalitetno čuvanje dokumenata.
 
Organizatoru savetovanja Pokrajinskom arhivu Maribor i njenoj direktorici Dr. Slavici Tovšak čestitamo na uspešnom radu i zahvaljujemo se na dobroj saradnji.